OKS birincisi: Başarımı sistemli çalışmaya borçluyum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2007 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"

Yazıcıya

Gönder!

Arkadaşına

Gönder!

Yorum Yaz

İstanbul - Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (OKS) Matematik-Fen ve Türkçe-Matematik puan türlerinde 500 tam puan alarak birinci olan Fatih Özkan, başarısını, sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Özkan'ın okuduğu İstanbul Özel Marmaraevleri İhlas İlköğretim Okulundan yapılan yazılı açıklamada, Fatih Özkan'ın sınav sonuçlarına ilişkin değerlendirmesine yer verildi.

"Başarımı, sistemli, düzenli ve programlı çalışmaya borçluyum" diyen Özkan, ailesinin ve okulunun kendisine çok iyi bir ortam hazırladığını kaydetti. Özkan, en büyük teşekkürü, kendisine her aşamada yardımcı olan öğretmenlerine borçlu olduğunu ifade ederek, sınava hazırlanma aşamasında anlamadığı tüm konularda öğretmenlerinden yardım aldığını bildirdi.

Sınav sırasında pek heyecanlanmamaya çalıştığını belirten Özkan, sınavdan sonra babasına sınavının iyi geçtiğini, iyi bir başarı kazanmayı beklediğini söylediğini kaydetti. Sınavda fazla zorlanmadığını, ancak herkes gibi heyecan yaşadığını dile getiren Özkan, sınavın başlamasıyla birlikte heyecanının kalmadığını ifade etti.

Kendisi için öncelikle Türkçe sorularının kolay olmasının önemli olduğunu anlatan Özkan, "Çünkü önce Türkçe sorularını çözüyorum. Türkçe soruları da çok kolay olduğu için sınav beni fazla zorlamadı ve başarılı bir şekilde soruları yaptım" dedi.

Sıkıldığı zamanlarda hep ailesiyle sohbet ettiğini ve bunun moral bakımından çok yararlı olduğunu belirten Fatih Özkan, hedefini onlarla belirlediğini ve kendisine sürekli destek verdiklerini vurguladı.

Fatih Özkan'ın annesi Emine Nilgün Özkan da "Fatih'in başarısında en büyük pay, planlı ve programlı çalışması. Bunun yanı sıra önerilerimize kulak vermesi de bu sonucu doğuran bir başka önemli etken" dedi.

Baba Abdullah Özkan ise böyle bir sonucu beklediklerini belirterek, "Başarı ter kokar. Gerçekten Fatih ter kokarak bugünlere geldi. Aile, okul ve öğrenci bir araya gelince başarı kaçınılmaz oldu" görüşünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber